ÇALIŞTAY'IN ARDINDAN

  • Anasayfa
  • Köşe Yazısı
  • ÇALIŞTAY'IN ARDINDAN

Çalıştay’ın ardından

Karayolu Yolcu taşımacılığı Mevzuat Çalıştayı’nı 10-11 Şubat tarihleir arasında geniş bir katılımla gerçekleştirdik. TOFED’in girişimi ve öncülüğünde, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi, TOF, UYOF ve IPRU’nun desteğiyle düzenlenen Çalıştay kapsamında, sektörümüzün mevzuatla ilgili sıkıntıları enine boyuna tartışıldı, yeni fikirler ortaya çıktı. Sektör mensuplarımızdan gelen taleplerle oluşan toplam 38 öneri bürokratlara aktarıldı. Bu öneriler ışığında sektörümüzün ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek yeni bir mevzuatın çıkacağına yürekten inanıyoruz.

Sektörümüzün büyük bir umut ve heyecanla beklediği, Karayolu Yolcu Taşımacılığı Mevzuat Çalıştayı’nı  10-11 Şubat tarihleri arasında, İstanbul Wow Hotel’de gerçekleştirdik. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yaklaşık bir yıldır hazırlık yaptığı ve koordine ettiği çalıştay; Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOFED) girişimi ve öncülüğünde, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi, Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF), Uluslararası ve Yurtiçi Otobüsçüler Federasyonu (UYOF), Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği’nin  (IPRU) destekleriyle başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Karayolu Yolcu Taşımacılığı Mevzuat Çalıştayımıza, sektörümüzün bütün STK’ları, 40 firma temsilcisi, toplam 80 kişi katıldı. Ayrıca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı merkez bürokratları, İstanbul Ulaştırma 1. Bölge Müdürlüğü Bürokratları, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği temsilcileri de katılım gösterdi. Bu önemli organizasyona iştirak eden Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Sayın Saim İlçioğlu’na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Sayın Tolga Acar’a, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Mahmut Gürses’e, İstanbul Ulaştırma 1. Bölge Müdürü Sayın Cem Murat Yıldırım’a, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Sayın Kenan Aydoğan’a, diğer kamu temsilcilerimize ve sektör mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Çalıştayımıza verdiği destekten dolayı İstanbul Ticaret Odası’na da ayrıca teşekkür ediyoruz.

2003 yılında kabul edilen Karayolu Taşıma Kanunu ve ilgili yönetmelikler, değişen ve gelişen şartlar dolayısıyla sektörümüzün ihtiyaçlarına ve dinamizmine cevap veremez duruma gelmişti. Yeni bir mevzuat ihtiyacı oluştu ve sektörün görüş ve taleplerini almak için böyle bir çalıştayın gerçekleştirilmesi kararı alındı. Çalıştay kapsamında, sektörümüzün mevzuatla ilgili sıkıntıları enine boyuna tartışıldı, yeni fikirler ortaya çıktı. Sektör mensuplarımızdan gelen taleplerle oluşan toplam 38 öneri bürokratlara aktarıldı. Sektöre giriş koşullarının yeniden değerlendirilmesi, mesleki ve mali yeterlilik, mesleki saygınlık ilkeleri yeniden gözden geçirildi. Küçük ve orta ölçekli firmaların birleşerek yada işbirliği yaparak daha iyi şartlarda hizmet vermeleri için nelerin yapılabileceği de masaya yatırıldı. Meslekiçi eğitim, nitelikli personelin yetiştirilmesi ve sertifikasyonun sağlanması için yapılması gerekenler de yine gündemimizde yer aldı, yeni öneriler sunuldu. Sektörümüzdeki atıl kapasitenin ekonomiye kazandırılması için ihtiyaç duyulan mevzuat değişiklikleri de titizlikle incelendi. Sonuç olarak, verimli bir çalışma gerçekleştirildi. Karayolu Yolcu Taşımacılığı Mevzuat Çalıştayımız neticesinde, sektörümüzün ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek yeni bir mevzuatın çıkacağına yürekten inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bize düşen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Birol ÖZCAN
0 Yazısı Var

BENZER YAZILAR